Zveme vás na konferenci - rozhovory z rádia

V nedávné době předseda spolku KOMPAS Jiří Jemelka, poskytl rozhlasové rohovory, na Rádiu 7 a Rádiu Proglas. Během těchto rozhovorů představil posluchačům činnost a vizi spolku KOMPAS, který se zaměřuje na podporu a rozvoj křesťanských hodnot ve společnosti a především pak mezi podnikateli, manažery a obchodníky. Především pak pozval a vybídl posluchače, aby se zúčastnili nadcházející konference s názvem "Křesťan a peníze". Tato konference se uskuteční 25. května na Velehradě a nabídne řadu přednášek a diskuzí na téma správného hospodaření s penězi z křesťanské perspektivy. Jiří Jemelka aké zdůraznil, že konference je otevřena všem, kteří mají zájem o propojení své víry s každodením finančním rozhodováním. Poslechněte si oba rozhovory a přihlšte se na konferenci. Těšíme se na vás!


 Rozhovor na Rádiu 7


 Rozhovor na Rádiu Proglas

Pozvánka na konferenci - rozhovor na rádiu Proglas

Na témata z osobního i pracovního života se zaměří konference „Jak z krize podnikajícího křesťana“, která se bude konat 27. května v prostorách Stojanova gymnázia na Velehradě. Akci pořádá neziskové společenství KOMPAS, které sdružuje křesťanské živnostníky, obchodníky a malé firmy. O připravované konferenci mluvil na Proglasu předseda KOMPASu Jiří Jemelka.

KOMPAS je především služebník

Rozhovor s projektovým manažerem KOMPASu Markem Chvátalem o počátcích neziskového sdružení KOMPAS a jeho činnosti.

Jak se dostat z krize?

Podnikání je velmi náročná disciplína. Zvláště nyní, kdy překonáváme nečekané překážky. Jak můžete postCOVIDovou dobu zvládnout ve zdraví?

Mons. Jan Graubner: První kroky k synodalitě

Papež František nás zve na synodální cestu. Oč jde? O obnovu, která má být společným dílem.

Roman Joch: Robert Krieble a jeho vize

Byl to první miliardář, kterého jsem osobně potkal. A zarazilo mě, jak skromný, nekomplikovaný člověk to byl. Bob Krieble (1916-97).

Ani o dovolené Duch nelení

Asi máme nyní pocity dvojího rázu: povědět si, že si konečně odpočineme a vydáme se na „dovču“, nebo se ještě hlouběji ponořit do práce (pokud nás těší, při ní si totiž také odpočineme), je-li nová vlna „koviďasku“ už za dveřmi. Během nesnadného času zkoušek (koviďaskových) jsme se naučili počítat více s Bohem. Modlitbami a skrytými oběťmi, kapičkami lásky, můžeme přispívat do moře rozdroleného myšlení ve světě a nenávisti. Jak nenávist a všechno zlo čistou vodu špiní – tak špinavou vodu kapičky lásky zase ozdravují.

Martin Gebauer: Otevíráme prostor pro nový lidský potenciál

Jak se vás dotýká stále důležitější diskuse o ekologii a udržitelném podnikání? Ovlivňuje vás problematické chování nadnárodních firem? A je možné, abychom se u tak velkých společností dočkali pozitivních změn? Ptali jsme se Martina Gebauera, ředitele investiční divize australské banky. S Martinem se můžete setkat osobně na konferenci Umění podnikat. Připravil si pro vás také workshop zaměřený na efektivní zvládání obchodních krizí.

Petr Prokš: Hlídám, abychom to ve firmě nepřepálili

Petr Prokš dnes řídí středně velkou firmu. Než PFM group založil, začínal jako zaměstnanec a vypracoval se až do pozice generálního ředitele. Během kariéry se setkával s šéfy, kteří neměli takový tah na branku, jak by si představoval. A tak se rozhodl založit vlastní tým. Získal svobodu realizovat vlastní vizi. S Petrem se setkáte na naší on-line konferenci Umění podnikat. Přečtěte si krátký rozhovor s Petrem Prokšem.

Jiří Jemelka

Jiří Jemelka: Jste ochotní dělat věci jinak, než dosud?

V mnoha firmách je nepochybně potřeba upravit původní anebo vytvořit nové vize. Co fungovalo doposud, nebude zcela evidentně fungovat dál.

Umění podnikat

Dá se podnikat naplno a přitom si zachovat čisté svědomí? Jarní on-line konference sdružení KOMPAS otevře téma konfliktu mezi úspěšným byznysem a věrností Kristu. Koná se v sobotu 29. května od 8.00 hodin.

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).