Bůh mě povolal do SIPORY

O své zkušenosti z dobrovolnické činnosti pro organizaci SIPORA se s námi podělila paní Veronika Ježová.

Otcovství jako poslání

Minulý měsíc jsem na semináři potkala pana Pavla Čevelíka. Mluvil o své rodině s obrovskou láskou a něhou. Nedalo mi to a požádala jsem ho, aby nám napsal něco o své rodině. Jak vnímá otcovství úspěšný podnikatel z jižní Moravy a jak se mu daří jej propojovat s vírou?

Otevíráme dveře milosti a pokoji

Jaromíra Biolka jsem poznal na letošních Dnech v tichu, které pořádáme. Zaujal mne svým klidem a otevřeností. V Týnci nad Sázavou provozuje kavárnu, ve které chce nabídnout více než občerstvení. Nabízí setkání s Tátou.

Přísná, spravedlivá a odvážná

Julie Kamanová je energická a kreativní dáma, pro kterou je velkou vášní účetnictví. A protože se takové vášni nemohla plně oddat coby samostatná účetní, založila si účetní a daňovou kancelář JK EDIT. Ukázalo se, že Julie je stále živý plamen, který neustále rozpaluje ostatní a probouzí pro mnohé nepochopitelnou vášeň k číslům a proměnlivým předpisům.

Hledání, všechny smutky zahání

Miroslav Pavlíček vybudoval malou rodinnou firmu nabízející hodnotné bazény z Francie. Po více jak 10 letech je o tento produkt enormní zájem. Přesto se Miroslav rozhodl podnikání opustit a začal sloužit ve své církvi jako kazatel.

Žít efektivně, věřit odevzdaně

Radek Maňásek vyrostl v křesťanské rodině. Přesto se na prahu dospělosti rozhodl Bohu vyhýbat. Radek ho chtěl téměř vymazat ze svého života. Vyhýbal se např. i tomu, aby jen vyslovil „Bůh“.

Boží dítě a obchodnice Markéta

Markéta Puzrlová se zabývá obchodem. Má pro něj veliký zápal. Ráda se setkává s lidmi a vyjednává. Přesto před krátkým časem uzavřela prodejnu, kterou roky úspěšně budovala.

Továrna na život

Jan Selnekovič žije v horách v Novém Městě pod Smrkem. Stal  se pastorem ve sboru Jednoty bratské a 12 let tak sloužil církvi. Ale  před rokem místo pastora opustil. Dal se na podnikání.

Mariina proměna

Marie Sikorová si nejdřív založila živnost jako z nouze ctnost. Vedlo ji k tomu její tělesné postižení. Ale po čase se jí podnikání proměnilo v radost a vášeň.

Nejvíc bolí strach

Eva je zubařka a zároveň podnikatelka. Dlouho mi nedávalo smysl, jak by mohla tyto dvě věci spojit. Ale během rozhovoru jsem to pochopil.

Spoléhám na Boží vedení

Říká podnikatel a křesťan Petr Prokš. S Petrem jsem se setkal asi před dvěma lety. Od první chvíle na mne zapůsobil svým vystupováním. Na jednom ze seminářů KOMPASu se také živě zapojil do diskuse a tím na sebe mnoho "prozradil".

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).