Povolání podnikatele XV.

Od nebezpečí nesouladu života nyní přesouváme pozornost k ideálu pro podnikající křesťany. Tím je Ježíš, který umyl svým učedníkům nohy.

Třináctý článek dokumentu Povolání podnikatele chápe takto jednajícího Ježíše jako klíč k dobrému leadershipu a jako alternativu k vedení světsky uvažujících lidí. Umývání nohou spolupracovníkům by dokonce mělo být poznávacím znamením křesťanů.

Jsou ale takoví šéfové mezi námi? Otázka pro biskupa Josefa Nuzíka.

Text 13. článku:

Podnikatelia, ktorí správne zjednotili rozličné požiadavky života, môžu na ne odpovedať postojom služobníka, nasledujúc príklad Ježiša, ktorý učeníkom umýval nohy. Vodcovstvo v tomto duchu služby je iné ako autoritatívny výkon moci, ktorý príliš často vidíme v organizácii podniku. Tento prístup odlišuje kresťanov od
iných riadiacich pracovníkov a odlišuje aj pracovné prostredie, ktoré sa usilujú podporovať. Keď týmto spôsobom berú na seba profesionálnu zodpovednosť
v podniku, keď rozvíjajú skutočné vodcovstvo v službe, slobodne odovzdávajú svoju odbornosť a schopnosti. Keď obrazne umývajú nohy svojim spolupracovníkom, podnikatelia plnšie uskutočňujú svoje vznešené povolanie.

play buttonPOVOLÁNÍ PODNIKATELE XV.

Music by Scott Holmes.

Poslechněte si starší díly:

POVOLÁNÍ PODNIKATELE XIV.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE XIII.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE XII.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE XI.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE X.

Povolanie podnikatela download

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).