Povolání podnikatele XI.

Podnikatelé mají svoji specifickou úlohu v oblasti kreativity a rozvoje. Mají tak zvláštní podíl na díle stvoření.

Takto vznešeně vnímají podnikání autoři našeho dokumentu Papežské rady pro spravedlnost a pokoj. Zmíněný podíl na díle Božího stvoření ale předpokládá neustálý růst a zdokonalování. Vnímá to podobně i ve své službě náš průvodce Povoláním podnikatele biskup Josef Nuzík?

Text 7. a 8. článku:

Podnikatelia plnia osobitnú úlohu v tvorivom rozvoji – nielen že poskytujú tovary a služby a prostredníctvom inovácií a vedecko-technického pokroku ich neprestajne zdokonaľujú, ale zároveň pomáhajú formovať organizácie, ktoré budú túto prácu prenášať a rozširovať do budúcnosti. Blahoslavený Ján Pavol II. v Laborem exercens pripomína: „Človek, stvorený na Boží obraz, sa svojou prácou zúčastňuje na diele Stvoriteľa – a podľa miery svojich možností ho v istom zmysle ďalej rozvíja a dopĺňa tým, že
postupuje stále ďalej v odkrývaní bohatstiev a hodnôt skrytých v celom stvorení.“

Budovanie produktívnej organizácie je primárny spôsob, akým sa podnikatelia môžu podieľať na pokračujúcom diele stvorenia. Keď si uvedomujú svoju účasť na diele Stvoriteľa tým, že riadia produktívne organizácie, môžu začať vnímať veľkosť a úžasnú zodpovednosť svojho povolania.

play buttonPOVOLÁNÍ PODNIKATELE XI.

Music by Scott Holmes.

Poslechněte si starší díly:

POVOLÁNÍ PODNIKATELE X.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE IX.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE VIII.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE VII.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE VI.

Povolanie podnikatela download

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).