slide_konference_2024.jpeg
Slide
Slide
Kompas klub
1.jpg
2.jpg
previous arrow
next arrow

Konference Křesťan a peníze (25.5.2024)

Stojanovo gymnázium, Velehrad

Těšit se můžete na zajímavé přednášky, rozhovory a workshopy. Konference je určena pro celou rodinu. Zatím co vy se budete vzdělávat, vaše děti bude čekat zajímavý program v podobě her, skákacích hradů, velkých kuličkových drah. Chybět nebudou ani naučné procházky do přírody a tvořivé dílničky.

Do začátku zbývá:

Countdown expired


Aktuality a novinky z KOMPASu

  • Koordinátor/ka KOMPAS Klubů
    Nabídka práce

    Staňte se srdcem KOMPAS Klubů: Nabízíme pozici Koordinátora/Koordinátorky! Hledáme nadšené jedince, kteří jsou připraveni spojit svou vášeň pro víru,...

    Pokračovat ve čtení...

  • Rozjíždíme nové Kompas Kluby!
    Aktuality a novinky

    Jsme o kousek blíže vám i Bohu! Přijďte na nově vzniklá setkání KOMPAS Klubu, která jsou určena všem křesťanům, kteří se pohybují v podnikání a hleda...

    Pokračovat ve čtení...

  • Konference Velehrad  2024
    Konference

    Zveme vás na tradiční konferenciKřesťan a peníze25. května v 8 hodin ve Stojanově gymnáziu na VelehraděPozvání na konferenci přijalio. Zdenek Wasserba...

    Pokračovat ve čtení...

  • Bůh mě povolal do SIPORY
    Svědectví

    O své zkušenosti z dobrovolnické činnosti pro organizaci SIPORA se s námi podělila paní Veronika Ježová.

    Pokračovat ve čtení...

  • Otcovství jako poslání
    Svědectví

    Minulý měsíc jsem na semináři potkala pana Pavla Čevelíka. Mluvil o své rodině s obrovskou láskou a něhou. Nedalo mi to a požádala jsem ho, aby nám na...

    Pokračovat ve čtení...

  • Pozvánka na konferenci - rozhovor na rádiu Proglas
    Články

    Na témata z osobního i pracovního života se zaměří konference „Jak z krize podnikajícího křesťana“, která se bude konat 27. května v prostorách Stojan...

    Pokračovat ve čtení...

  • Podnikání podle Bati
    Akce

    "Silní milují život!"                                Tomáš Baťa ...

    Pokračovat ve čtení...

  • Historie podnikání ve Starém zákoně - Josef z Egypta
    Články

    Josef Egyptský – opět můžeme v úvodu prohlásit, že po mnoha zkouškách věrnosti a důvěry se nakonec v životě s...

    Pokračovat ve čtení...

  • Od hokejky k podnikání

    Od hokejky k podnikání

    Nebýt jeho zdravotních komplikací, možná byste dnes spíše četli o hokejovém umění Jiřího Jemelky ve sportovních rubrikách. Ale protože se rozhodl investovat své hřivny do byznysu, je z něj dnes úspěšný podnikatel, který radí druhým.

    Cesta Jiřího Jemelky k vyzrálosti i víře byla poněkud komplikovanější. Proč, nastiňuje v našem prvním příspěvku. Přesto je dnes hrdým křesťanem, který se až s úzkostí malého dítěte snaží držet v Boží blízkosti modlitbou a nasloucháním. Pohybuje se totiž ve tvrdém byznysu, kde je potřeba často rychlých a přitom správných rozhodnutí, vhodných slov a moudrého náhledu. Každé vzdálení od Zdroje mu však správné zaostření rychle zkresluje.

    Pokud začne Jiří Jemelka hovořit o svém podnikání, nezapomene nikdy zmínit i svou manželku a děti. Jiří patří mezi ty byznysmeny, kterým žena výrazně pomáhá, pozvedá je a dává jim zpětnou vazbu. Přesto hledání balance mezi rodinou a podnikáním je pro našeho hosta o každodenním rozhodování mezi důležitým a důležitějším. O tom je i náš rozhovor nad úryvkem Matoušova evangelia o soli země a světle světa, kdy si Jiří na jedné straně uvědomuje vlastní význam pro tuto zemi i svět, protože mu bylo mnoho svěřeno, ale zároveň hledá pokoru a své místo, které nachází především v rodině.

    Rozhovory vede Marek Chvátal.

    Od hokejky k podnikání (17 min.)

    Nepromluvíš křivého svědectví (17 min.)

    Nad textem Matoušova evangelia (23 min.)

    Music: https://www.bensound.com/royalty-free-music

    Vy jste sůl země; jestliže však sůl pozbude chuti, čím bude osolena? K ničemu již není, než aby se vyhodila ven a lidé po ní šlapali. Vy jste světlo světa. Nemůže zůstat skryto město ležící na hoře. A když rozsvítí lampu, nestaví ji pod nádobu, ale na svícen; a svítí všem v domě. Tak ať svítí světlo vaše před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci v nebesích.

    (Mt5,13-16)

    Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

    Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
    Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

    Denně verš z Bible na email

    Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
    Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

    O KOMPAS Křesťanský podnikatel, z. s.

    Kompas křesťanský podnikatel je tu pro všechny věřící, nevěřící i ty na pomezí. Naším posláním je vzdělávat, sdružovat a navracet k Bohu všechny podnikatele, živnostníky, obchodníky a manažery, kteří o to budou stát.
    V průběhu roku organizujeme nebo spolupracujeme na tematických seminářích a workshopech. Jednou do roka realizujeme konferenci, která účastníkům zajišťuje přísun byznys motivačních informací a nových kontaktů.
    Kompas kluby a fóra sdružují a upevňují naši komunitu. Věřící podnikatelé mají často pocit, že jim druzí nerozumí, a proto jsou tu pravidelná měsíční setkání podnikatelů, na nichž můžete sdílet své starosti i radosti a zároveň růst spolu s ostatními členy.
    Pravidelné dny ticha a duchovní obnovy zajišťují duchovní usebrání, ztišení a znovu nalezení sebe sama v blízkosti Boha v komunitě podnikatelů - lidí, kteří mají stejné problémy jako vy, a proto vám rozumí.

    Poslání spolku...

    Připojte se k nám

    KOMPAS tvoří společenství podnikajících křesťanů katolíků, kteří ve svém životě a ve své činnosti usilují o napodobování vzoru Ježíše Krista a naplňování evangelia. Spolek je otevřený i všem obchodníkům, manažerům, podnikatelům a osobám samostatně výdělečně činným, kteří naslouchají textům evangelií a chtějí v jejich světle formovat své svědomí. Společně se modlíme, budujeme osobní vztahy, poskytujeme si duchovní i duševní podporu, sdílíme zkušenosti a znalosti.

    Vyplnit přihlášku...